Граничари арестуваха шофьор на такси за каналджийство. В автомобила му е открито и наркотично вещество, информират от МВР.

Вчера през нощта патрул от ГПУ-Брегово забелязал такси, което пътувало към българо-сръбската граница.

Граничарите решил да проследят колата и видели, че в землището на село Градец таксито спряло и от него започнали да слизат хора. От колата се измъкнали 13 чужди граждани – 7 мъже и 6 момчета. Осем от чужденците били афганистанци, петима - пакистанци.

Всичките са регистрирани в Държавната агенция за бежанците, но признали, че са искали да преминат незаконно сръбско-българската граница и да стигнат до Германия. Чужденците са задържани в ГПУ-Брегово.

Шофьорът на таксито,  32-годишният Г. К. от София е арестуван. При извършената проверка на автомобила му граничните полицаи открили доза бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство. На Г.К. са повдигнати обвинения за каналджийство и за държане на наркотично вещество.

С постановление на районната прокуратура в Кула той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест.

Във вторник, 11 октомври, на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната камион „Мерцедес“, управляван от 42-годишен турски гражданин с инициали С. М. При проверка с рентген в товарното помещение на камиона са открити шестима иракски граждани. Нелегалните имигранти и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград.