14-годишен шофьор е преминал к автомобила си през площада в Русе, за да се укрие от полицията, съобщават от Областната дирекция на МВР в Русе. Площадът е изключителна пешеходна зона.

Полицията е забелязала в района на кръстовището с ул. "Цветница" лек автомобил с разградска регистрация да се движи без включени светлини.

Служителите на реда са подали сигнал към водача да спре, но той е продължил с още по-висока скорост. Последвала гонка с полицията, но след като преминал през площада на града с колата, успял да се укрие.

Полицаите обходили района, но не засекли колата. След направена справка с центъра за видеонаблюдение, станало ясно, че колата е преминала през стълбите и сухия фонтан пред операта, а след това и през целия градски площад и се е загубила в улиците до съдебната палата.

Веднага след това е започнало издирване на нарушителя. Малко по-късно е установен собственикът на автомобила, а след това и водача.

Установено е, че колата е управлявал 14-годишен младеж, от Кубрат, а лекият автомобил "Хонда" е собственост на майка му.