Съдът даде ход на делото срещу Георги Семерджиев, съобщава БНТ.

Процесът вече се гледа от Апелативния съд.

На днешното второ заседание - повече от година след катастрофата - бяха назначени две експертизи - техническа експертиза, както и ДНК експертиза на въздушната възглавница в колата, от която трябва да стане ясно дали действително Семерджиев е шофирал автомобила при катастрофата.

Въпреки че прокурорът по делото и адвокатът на майката на едно от загиналите момичета поискаха две от свидетелките да бъдат заличени, съдът не уважи искането им. Те са призовани да се явят на следващото заседание, насрочено за 2 ноември.

Отложиха делото срещу Георги Семерджиев на втора инстанция

Отложиха делото срещу Георги Семерджиев на втора инстанция

Адвокатът му не се яви в Софийския апелативен съд

Припомняме, на Семерджиев са повдигнати общо пет обвинения, като най-тежкото от тях е причиняване на тежката катастрофа на бул. "Черни връх" на 5 юли 2022 г., при която загинаха две момичета.

Сред най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да стане ясно дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана в деня на катастрофата. Едната експертиза даде положителен резултат, а другата - отрицателен.

На първа инстанция той беше осъден 20 години затвор при първоначален строг режим, както и да заплати 700 000 лева кръвнина на близките на едно от загиналите момичета, които са и граждански ищци, и частни обвинители.

През юни делото на втора инстанция беше отложено заради ангажимент на адвоката на Семерджиев - Мирослав Христов.

Дадоха Семерджиев на съд и за фалшива шофьорска книжка

Дадоха Семерджиев на съд и за фалшива шофьорска книжка

Хванат е с нея преди катастрофата