Дали Георги Семерджиев е бил дрогиран по време на катастрофата на бул. "Черни връх", при която бяха убити две млади жени, вещите лица дават противоречиви заключения, предаде БНТ.

Наличие на метаамфетамин е установила токсикохимичната експертиза. Остава под въпрос с каква концентрация е, тъй като вещите лица са заявили пред съда, че кръвната проба, която са изследвали, не е била съхранявана правилно. При тях пробата е пристигнала замразена. Това обстоятелство не позволява на експертите да определят дали в кръвта има наличие на алкохол.

Вещите лица, които са изготвили съдебнохимическата експертиза излязоха с различно заключение за изследваната от тях кръвна проба. Според заключението пробата не е показала наличие на синтетични наркотици и/или производните им. В изследването са използвани два метода, които са с различна чувствителност. При тях получената кръв за проба, не била замразена. Това заявиха те пред съда.

Според едно от вещите лица драстичното разминаване в двете заключения, произтича от работата с различни апаратури и методи. Като причина бе посочена и чувствителността на техниката.

Семерджиев обвинен, не казват тестван ли е вече за наркотици

Семерджиев обвинен, не казват тестван ли е вече за наркотици

85-те контролни точки са му отнети преди 2014 г.

Психиатърът, който е разговарял със Семерджиев, казва, че по време на разговор с него той е споделил, че може би е взел метаамфетамин в периода от 5 до 7 дни преди катастрофата.

Припомняме, че в късната вечер на 5 юли 2022г. шофирайки с висока скорост Георги Семерджиев помете две млади жени на тротоар на едно от централните кръстовища на София. След катастрофата избяга от мястото и опита да се укрие. Обявен е за национално издирване, след което е арестуван.

Всеки десети катаджия в София наказан заради случая Семерджиев

Всеки десети катаджия в София наказан заради случая Семерджиев

Комисар Николай Крушарски: Ще бъдем безкомпромисни