Георги Семерджиев вече има обвинение по член 343 ал 3 от НК, затвор от 5 до 20 години. Това съобщи в ефира на Нова телевизия зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Приведен е към в следствения арест към полунощ.

На въпрос дали са направени проби за употреба на алкохол и наркотици Тодоров отговори с думи на благодарност за бързата реакция на властите по задържането на лицето. В момента се извършват следствени действия след извършените по неотложност, обясни Тодоров, като не отговори дали Георги Семерджиев е или не е тестван за шофиране под въздействието на упойващи вещества.

Следователят заяви, че няма как да сподели публично информацията дали е имало друго лице или лица в колата на Георги Семерджиев. "Успяхме да установим съпричастност на едно лице. Не мога да потвърдя или да отрека нищо."

Ясен Тодоров се опита да обвърже като парадоксално тежкия инцидент с искането на правосъдния министър Надежда Тодорова за предсрочно отстраняване на главния прокурор днес.

Джигитът Георги Семерджиев адекватен, колкото да мълчи
Обновена

Джигитът Георги Семерджиев адекватен, колкото да мълчи

Той е задържан в София след като уби с джипа си две жени и избяга

Малко преди това в студиото на телевизията шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев потвърди, че миналия месец неговите служители са се отзовали на искане от 7-мо РПУ Семерджиев да бъде тестван за употреба на наркотици и резултатът е бил положителен за няколко вида амфетамини. Защо обаче още тогава джигитът не е бил задържан, Тенев заяви, че не може да отговори, а обясни, че КАТ не отговаря за това - те могат да правят проверки, да налагат глоби и да арестуват само при изключително тежки нарушения. Тенчо Тенев отказа да отговори дали може да се говори за чадър над Семерджиев от Седмо РПУ.

Тенев потвърди, че от 2014 г. на Георги Семерджиев е отнета българската шофьорска книжка и всичките тези 85 отнети точки за от годините преди това. Не отговори на въпрос как могат да се отнемат 85 точки, при положение, че всеки един редови шофьор всъщност разполага с 39. Все още не се знае дали въпросната швейцарска книжка, която вече му е отнета, е или не е фалшива.

На въпрос дали ако сега Семерджиев си изкара испанска шофьорска книжка, ще може да шофира, Тенчо Тенев бе категоричен, че той няма право да шофира на територията на България, но не отговори как така Семерджиев е шофирал в последните години с швейцарска книжка. Тенев предполага и че Семерджиев е засичан с нарушения и след 2014 г., като това би трябвало да се отрази в неговото лично досие, независимо че е с отнета книжка.

В джипа, убил две пешеходки в София - фалшиви номера, синя лампа и полицейска палка

В джипа, убил две пешеходки в София - фалшиви номера, синя лампа и полицейска палка

Вече се знае кой е шофьорът, причинил катастрофата

Припомняме, в късната вечер на 5-ти юли шофирайки с висока скорост Георги Семерджиев помете две млади жени на тротоар на едно от централните кръстовища на София. След катастрофата избяга от мястото и се укрива до ранния следобед, когато бе арестуван.