Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Георги Семерджиев за ползване фалшива шофьорска книжка. Това съобщиха от прокуратурата, днес, 20 юни, близо една година след тежката катастрофа на бул. "Черни връх", когато уби две млади жени. Още в дните след трагичния инцидент стана ясно, че Семерджиев няма валидна шофьорска книжка, кара с фалшива такава и Пътна полиция знае за това от преди месеци.

Обвинението днес е за това, че на 14 февруари, миналата година, около полунощ, на кръстовището на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев" в гр. София, обвиняемият съзнателно е ползвал подправеното свидетелство за управление на МПС, на което е бил придаден вид, че е издадено от Конфедерация Швейцария. При извършена проверка Семерджиев е представил пред служителите на Отдел "Пътна полиция" - СДВР неистинския документ.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316, вр.чл.308 ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

"Шофьорската книжка" на Семерджиев - отпечатана с цветен принтер на обикновена хартия

"Шофьорската книжка" на Семерджиев - отпечатана с цветен принтер на обикновена хартия

Месец преди катастрофата той избягал от полицейски патрул, след като бил заловен дрогиран

Предстои делото срещу Семерджиев да продължи в Софийски районен съд.

Припомняме, че на Семерджиев са повдигнати пет обвинения. От тях най-тежкото е причиняване на тежката катастрофа на бул. "Черни връх" на 5 юли 2022 г.

Той беше осъден 20 години затвор, на първа инстанция, при първоначален строг режим, както и да заплати 700 000 лева кръвнина на близките на едно от загиналите момичета.

Сред най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да изяснят дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана в деня на катастрофата. Едната експертиза даде положителен резултат, а другата - отрицателен.

Семерджиев отрича да е шофирал, да се е дрогирал и да има фалшива книжка

Семерджиев отрича да е шофирал, да се е дрогирал и да има фалшива книжка

Щял да дава колата под наем и били на тест драйв