На Георги Семерджиев не му е издавано швейцарско свидетелство за управление на МПС, съобщават от МВР. Това гласи отговорът на Интерпол Берн, на отправено от ДМОС-МВР запитване.

Швейцарските власти посочват, че Семерджиев не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на шофьорски книжки. Той няма валидно свидетелство за управление на МПС, нито настоящо, нито предишно, издадено от властите в Швейцария.

Прокуратурата търси свидетели на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев

Прокуратурата търси свидетели на катастрофата, причинена от Георги Семерджиев

Държавното обвинение отправи призив към гражданите, станали очевидци на инцидента, да се свържат със СГП или НСлС

Припомняме, че на 06.07.2022 г. Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа в центъра на София, при която загинаха двама души. Той избяга от местопроизшествието и успя да се укрие. Беше задържан от СДВР ден по-късно. По думите на зам-директора на НСлС Ясен Тодоров, Семерджиев е бил неадекватен в момента на задържането си, като е отказал да даде проба за алкохол и наркотици

В автомобила на Семерджиев бяха открити полицейски буркан и полицейска палка. В медиите се появи информация, че служителка от 1 РПУ е помогнала на Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа. Прокуратурата започна разследване срещу служители на МВР за покровителство над задържания. В резултат на проверките СДВР отстрани от длъжност Симона Радева, сочена за помагач на Семерджиев.

МВР опровергава информация, че Семерджиев има роднина във "Вътрешна сигурност"

МВР опровергава информация, че Семерджиев има роднина във "Вътрешна сигурност"

В някои медии се появили неверни твърдения в тази насока

Георги Семерджиев има над 50 провинения на пътя. В нощта на инцидента той е шофирал без валидна шофьорска книжка.

Прокуратурата повдигна 3 обвинения на задържания - за управление на МПС под влиянието на наркотици, за причинена катастрофа със загинали и за използване на фалшива шофьорска книжка. През 2010 г. Семерджиев е задържан и за участие в черно тото.

Софийският градски съд остави Георги Семерджиев в ареста, като му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът остави Георги Семерджиев в ареста
Обновена

Съдът остави Георги Семерджиев в ареста

3 са обвиненията срещу него