Задържаха 15 души при спецакция срещу разпространението на наркотици. Тя се е провела на територията на градовете Благоевград, Петрич и Банско, съобщават полицията.

В момент на осъществяване на сделка в района на петричкото село Рупите са задържани двама мъже - на 38 и 40 години, и двамата от село Скрът, както и трима младежи на 18, 19 и 23 години от Благоевград. Задържан е и 25-годишен мъж от Стара Загора.

Полицаите са извършили претърсвания и изземвания в жилище и в сграда в Скрът, стопанисвани от двамата арестувани. В тях са намерени и иззети около 30 800 лв. и 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха, тревиста маса, реагирала на канабис. След това е задържан и 70-годишен жител на селото.

В хода на акцията в Банско са арестувани 8 мъже - петима жители на града, на възраст от 18 до 34 години. Другите двама са от Свиленград, а последният - от Стара Загора. Те са задържани малко след момент на продаване на дрога.

Извършен е обиск на три жилища в курортния град и на едно в Благоевград. В тях са открити около 44,1 грама суха, тревиста маса канабис, електронна везна и плик с канабисови семена.

При обиск на жилище на 34-годишен от Банско са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама суха, тревиста маса канабис и мелница.