15-годишно момче е отговорно за счупеното стъкло на витрина на офиса на "Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент", съобщиха от полицията.

След като органите на реда установили младежа като извършител, той признал вината си и обяснил, че всичко станало неволно и в счупването на витрината нямало умисъл.
Пред полицаите младежът казал, че малко преди инцидента заедно с трима свои приятели посетили заведение в Централната градска част, като при прибирането си към домовете, се сборичкали на улицата. Момчето неумишлено замерил приятелите си с базалтовото парче, но те успели да се предпазят и плочката счупила витринното стъкло и поставения в близост телевизор на офиса на БСП.

Стойността на нанесените щети по офиса е оценена на сумата от 1 000 лева. Следва сумата да се поеме от родителите на момчето.

Посегателство върху бургаски офис на БСП
Обновена

Посегателство върху бургаски офис на БСП

Кой се страхувал от БСП, такива избори ли да очакваме, питат червените бургазлии

Припомняме, в пресъобщение след установяването на щетата социалистите предположиха, че деянието е вандалско и умишлено, с провокативна цел. Червените бургазлии написаха, че се надяват зад посегателството да не стои политически съперник и даже попитаха: "Кой се страхува от БСП? Такива избори ли да очакваме?!"