Продължава издирването на избягалия от Спешния център в Благоевград 18-годишен арестант, съобщиха за news.bg от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в града.

Припомняме, рано тази сутрин 18-годишен арестант избяга oт Спешния център в сградата на поликлиниката в Благоевград.

Към момента полицаите в областния град провеждат акция по издирването и повторното задържане на младежа.
Полицаите претърсват района около здравното заведение. Униформените правят проверки на автомобили по стария път между Благоевград и Бараково.

Проверяват се и два адреса в квартал "Еленово". Кварталът обаче се намира на другия край на Благоевград, в посока противоположна на тази, в която младежът е побягнал.

По непотвърдена информация младежът е бил с белезници към момента на бягството.

Снимка 386935

Източник: БГНЕС

От МВР обясниха, че младежът е бил спрян около 5.30 часа сутринта за проверка от автопатрул в областния град. Полицаите открили в него канабис, по първоначални данни около 0.6 грама. 

Младежът обаче казал, че има сериозни здравословни проблеми, което наложило той да бъде отведен в Спешния център.

В хода на прегледа по искане на дежурния лекар белезниците са му били свалени. Устното заключение на лекаря е, че не може да бъде продължено неговото задържане, тъй като има здравословни проблеми.

При придвижването от кабинета до тоалетната, задържаният побягва вътре в спешния център и влиза в отключен лекарски кабинет с отворен прозорец. Скача през прозореца и се оттегля в неизвестна посока. Към момента не е установен и задържан. Обявен е за издирване. Полицаите опитали да го догонят, но не успели.

Веднага са предприети действия за издирването му, информират от пресцентъра на МВР.

Младежът е криминално регистриран за кражби и увреждане на имущество.

Снимка 386989

Източник: БГНЕС