Врачанският окръжен съд е признал за виновен подсъдимия Хр. Христов (на 18 години) за извършено от него ПТП, при което по непредпазливост била причинена смъртта на млад мъж.

Съдебното производство пред първата инстанция се е провело при съкратено съдебно следствие.

На 24 декември 2016 г., към 14 и 20 ч., на пътя между селата Галово и Селановци, подсъдимият управлявал лек автомобил "Ауди Купе 2.0". Към онзи момент той бил непълнолетен и нямал необходимата правоспособност за шофиране.

По време на движението Христов нарушил правилата на ЗДвП, като не контролирал непрекъснато управлявания от него автомобил. В резултат на тези негови действия превозното средство загубило напречна устойчивост, като занесло, напуснало платното вдясно и се ударило в крайпътно дърво.

В предизвиканото от подсъдимия Христов пътно-транспортно произшествие загинал мъж на двадесет и една години, а на други две пострадали лица била причинена средна телесна повреда.

Наложеното от съда наказание на Хр. Христов е две години "лишаване от свобода", изпълнението на което е отложено за срок от три години. То е определено с оглед възрастта на подсъдимия и пълното признаване от него на фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт на Окръжна прокуратура - Враца.