18-годишен младеж ще бъде изправен пред съда за убийството на възрастен мъж в благоевградското село Микрево, за което стана ясно вчера.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград се води разследване по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата представят установените данни по случая. Около полунощ на в петък срещу събота в двор на къща на ул. "Райна Княгиня" в село Микрево, община Струмяни, бил направен опит за грабеж над 82-годишния мъж. Били му нанесени удари по главата, вследствие на които той починал.

Посякоха с брадва възрастен бръснар в благоевградско село

Посякоха с брадва възрастен бръснар в благоевградско село

Двама са в ареста във връзка с убийството

Бил получен сигнал за случая и незабавно били извършени оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване на вещи, свързани с престъплението, както и разпити на свидетели.

Установен е извършителят - младеж на 18 години. Има доказателства, че заедно с 13-годишно момче той е проникнал в имота на възрастния мъж, докато той спял. Нападнал го с твърд предмет, за да му вземе пари, но не успял да ги намери и напуснал местопрестъплението.

18-годишният е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане той да бъде оставен за постоянно в ареста.