Две години "пробация" е наказанието на подсъдимия Д. С., на 20 г., за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия в столицата.

Подсъдимият Д. С. се е признал за виновен за това, че на 05.08.2020 г. в района на "София тех парк", гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста П. П. и демонстративно го захвърлил.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Д. С. го е извършил, докато Полина Паунова и други журналисти заснемали действията му пред множество лица по време на партийно събиране на политическа партия.

Задържан е мъж, ударил журналистката на конференцията на ГЕРБ

Задържан е мъж, ударил журналистката на конференцията на ГЕРБ

Издирва се вторият провокатор

Д. С. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н. А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема), като деянието е осъществено по хулигански подбуди, на публично място при проява на демонстративно и пренебрежително отношение към неприкосновеността на личността и установения правов ред, без да е бил провокиран от пострадалия Н. А. и при липса на личен мотив за поведението му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието също е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без да е бил провокиран от Й. Х. и при липса на личен мотив за това му поведение.

Д. С. е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Д. С. е наложено едно общо най-тежко наказание - "пробация" за срок от две години.

Журналистка била нападната по време на конференцията на ГЕРБ

Журналистка била нападната по време на конференцията на ГЕРБ

ГЕРБ се разграничиха от събитията и обвиниха за тях

Определени са следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.