Осъдиха условно бившия директор на училище, подсъдим за блудство с ученичка в Приморско. Наложено му е наказание 2 години затвор с 5-годишен изпитателен срок.

Припомняме, бившият директор на ОУ "Христо Ботев" в село Ново Паничарево е подсъдим за това, че е блудствал с непълнолетна ученичка. Блудствените действия са се изразили в опипване, целуване, прегръщане и притискане, осъществени с използване на сила.

Деянието е било извършено на 25 септември 2017 г. в сградата на училището. То е осъществено и чрез използване на положение на зависимост, тъй като подсъдимият е бил директор на учебното заведение, а пострадалата е била ученичка в седми клас в него.

Директорът на училище в Приморско блудствал и с други ученички

Директорът на училище в Приморско блудствал и с други ученички

Директорът е категоричен, че нападките срещу него са умишлени лъжи

По време на разследването е установено, че директорът повикал момичето в своя кабинет. Формално той я извикал, за да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета на подсъдимия, пострадалата решила да включи мобилния си телефон на звукозапис и по този начин записала действията на директора.

На подсъдимия е наложено и наказание "лишаване от право да упражнява професията директор на учебно заведение" за срок от 2 години.

Присъдата на Районния съд в Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.

Задържаха директор на основно училище за блудство със седмокласничка
Обновена

Задържаха директор на основно училище за блудство със седмокласничка

Момичето е непълнолетно