2-годишното дете, което е прието в тежко състояние и в момента е в кома в болницата в Пловдив, е с опасност за живота.

На брифинг на прокуратурата дадоха разяснения по случая, за който се води разследване.

Още вчера стана ясно, че майката е заподозряна за упражнено насилие. Тя го е осиновила преди година и се е грижила сама за него. По нейни показания детето е паднало от леглото, но заради противоречивите й думи и тежките наранявания лекарите в болницата са се усъмнили във версията и са подали сигнал.

Детето, което е на 1 г. и 9 месеца е с черепно мозъчна травма и по тялото синини, както и следи от ухапвания.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре.

Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от майката.

Осиновителка от Пловдив задържана за жесток побой над 2-годишно дете

Осиновителка от Пловдив задържана за жесток побой над 2-годишно дете

Детето е в кома и с опасност за живота в болница

Говорителят на районната прокуратура Атанас Илиев коментира, че притеснителното е телесната повреда на детето и обяснението на майката. Основната телесна повреда е на главата на детето. Има и травми от ухапвания, които са обяснени от майката, че тя го е нахапала, за да се опита да го върне в съзнание. Затова и ще се направи отливка на зъбна картина на майката, за да се разбере дали тя наистина го е захапала.

Предстои да се изяснява дали в апартамента се е намирал и друг човек.

По случая е проведена кореспонденция с отдел "Закрила на детето" и социалните служби в гр. Пловдив. Тя е привлечена като обвиняема и задържана за 72 часа.