21-годишният Мартин Трифонов е задържан първо от местен човек, но е успял да избяга. Гражданинът е успял да го завърже, дори го и снимал с телефона си, но Мартин се е отскубнал и е избягал. Гражданинът е сигнализирал веднага органите.

Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг веднага след задържането на Мартин.

Мартин Трифонов се намира в болница под охрана, която няма да бъде сваляна. На този етап не се знае какво е неговото състояние точно, включително и дали има огнестрелна рана. Няма опасност за живота му. Ивайло Иванов посочи, че служителите, участвали в задържането му, се е наложило да стрелят, тъй като той не е изпълнявал никакви заповеди. Органите на реда обаче не знаят какви точно са нараняванията, тъй като преследването е станало в изключително пресечена местност, горски терен с много храсти. Няма опасност за живота му, тъй като всички наранявания са по крайниците, увери Иванов.

Дете е изнасилено и убито в Сливенско, издирват извършителя
Обновена

Дете е изнасилено и убито в Сливенско, издирват извършителя

7-годишно момиче е било открито в много тежко състояние в село Сотиря и умира в болница

Има информация, която не е потвърдена засега, че близки на Мартин са знаели за изнасилването и побоя до смърт над 7-годишното дете. Органите ще преценяват дали обаче да подведат под наказателна отговорност друг човек, тъй като се касае за майка му и мъжа, с който тя е живяла на семейни начала. Майката не подлежи на наказателна отговорност така или иначе.

Освен това Ивайло Иванов посочи, че Мартин Трифонов не е употребявал алкохол и наркотици, а е бил "в плен на енергийните напитки". Наркотиците струват пари, а Мартин не е разполагал с никакви средства, дори не е имал мобилен телефон, обясни още Ивайло Иванов. Няма данни мъжът да е имал психическо заболяване. 

На брифинга стана ясно, че разследващите се сигурни и разполагат с доказателства за вината на 21-годишният мъж. Той има две присъди до този момент - една за блудства далеч назад във времето и друга за кражба.

Издирват по суша и въздух изнасилвача на детето в Сливенско
Обновена

Издирват по суша и въздух изнасилвача на детето в Сливенско

7-годишното дете почина в болница

Припомняме, че вчера близки откриха тялото на 7-годишно дете от село Сотиря, Сливенско. Момиченцето бе жестоко пребито и изнасилено, като въпреки усилията на лекарите, малко след приемането му в болница, то почина. Полицията започна веднага издирването на извършителя, а тази сутрин селото и околностите му бяха блокирани. В издирването се включи и хеликоптер.