Трифонов е направил пълни самопризнания за убийството в село Сотиря. ДНК проба категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил детето, съобщават БНТ и БНР.

21-годишният Мартин Трифонов е говорил пред своя служебен защитник - адвокат, коментира окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Пред адвоката си Трифонов обяснява, че употребил алкохол и енергийни напитки.

Според прокурора, задържаният е в адекватно състояние, контактен и няма опасност за живота му. Трифонов бе прострелян при задържането.

Повдигнаха три обвинения срещу задържания за убийството на момиченцето в Сотиря

Повдигнаха три обвинения срещу задържания за убийството на момиченцето в Сотиря

За убийство, блудство и изнасилване…

ДНК експертизата доказва съпричастност на Трифонов към извършеното престъпление, обяснява прокурор Стефанов. Намерените биологични материали по тялото на жертвата са изпратени за изследване в лаборатория в София още в петък.

Утре предстои мярка за неотклонение, вероятно в следобедните часове. Утре съда решава къде да се проведе съдебното заседание - в сградата на съда или в болницата, където е Трифонов. Също така, към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК профила на задържания.

19 август е Ден на траур в община Сливен. От 17 часа пред община Сливен ще се проведе бдение в памет на малката Кристин Георгиева в знак на съпричастност към семейството на убитото дете.

На задържания са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство. 

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване

ВМРО искат премахване на съкратеното съдебно следствие и кастрация при изнасилване

Институтът на неизбежната отбрана трябвало да бъде разширен