Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения срещу задържания за убийството на 6-годишното момиченце от сливенското село Сотиря, предаде БНТ. Припомняме, преди два дни детето бе изнасилено и пребито до смърт. Заради трагичната му смърт в понеделник в община Сливен е обявен ден на траур.

Мартин Трифонов е обвинен в убийство, блудство и изнасилване. Той се намира в болница под засилена полицейска охрана. Обвиненията срещу него са повдигнати в присъствието на служебен защитник в болницата, където е настанен.

След няколкочасови преследвания и оказване на съпротива вчера Трифонов беше настигнат и прострелян от полицията.

Освен огнестрелните рани има и счупвания на костите в областта на крака. Направени са му две операции. Състоянието му е стабилно, адекватен е и е контактен, съобщиха от сливенската болница. По думите на лекаря ще е необходима поне седмица докато 21-годишният мъж бъде изписан от лечебното заведение.

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат

Цветеслава Гълъбова не смята, че Мартин Трифонов има психическо заболяване

При укриването си Трифонов се е върнал в дома си за кратко. Майка му Стоянка Стоянова му е дала храна, но не е съобщила в полицията.

"И едното съм и другото съм, между чука и наковалнята. Която и да е майка нали, все пак двоуми се на две. Дали да бяга. Или да го предаде... Защото ми казаха, че той си е казал истината, аз не знам дали е тъй." - коментира тя.

В понеделник съдът ще разгледа мярката за неотклонение на заподозрения.

Предвидените наказания за трите обвинения са 30 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

21-годишният Мартин в плен на енергийните напитки

21-годишният Мартин в плен на енергийните напитки

Близки на Мартин са знаели за изнасилването и побоя до смърт над 7-годишното дете

Мъжът вече има една присъда от 9 месеца затвор за блудство и опит за изнасилване на 14-годишно момиче, когато е бил непълнолетен. Лежал е в затвора и за кражба. Срещу него има и висящо дело за кражба в Районния съд в Сливен.

Майката и бабата на убитото момиченце обмислят да съдят лекарите, защото, по думите им, не са оказали навременна помощ на детето им. От община Сливен казаха, че имат готовност за оказване на финансова и психологична помощ на близките на детето.