В дните 30 април -3 май са извършени 1448 проверки за спазване на карантина на територията на област Сливен, съобщават от ОДМВР-Сливен.

Установени са 24 случая на нарушаване на карантина- 23 на територията на РУ-Сливен и 1 за РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства.

Полицейски служители са посетили 42 сигнала от граждани за неспазване на противоепидемичните мерки, при които на 30 април са съставени 24 акта, а на 1 май са съставени 19 акта.

По информация на bTV oт Общинския кризисен щаб в Сливен са съобщили, че епидемиологичната обстановка е сравнително спокойна.

На територията на община Сливен към момента общият брой на потвърдените случаи на заразени с коронавирус е 54, сочи справка на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването.

Този понеделник заседава Областният кризисен щаб по проблемите с липсата на лекари и медицински персонал в инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен.

След смъртта на д-р Илияна Иванова и заразени с коронавирусна инфекция медици, се обсъжда там да бъде насочен медицински персонал от други отделения, както и доброволци.