Полицията е преследвала бус в насрещното на "Цариградско шосе" в София, съобщи Нова телевизия.

Това е станало в нощта на петък срещу събота. Всичко започнало като рутинна полицейска проверка. Екип на "Пътна полиция" подава сигнал със стоп палка към бус. Шофьорът обаче не спира, а подкарва превозното средство с висока скорост.

Следва гонка с полицията. Бусът е преследван от няколко полицейски автомобила по няколко големи столични булеварда, преминал през паркинг на търговски център, където минал през спуснати бариери, след което поел по бул. "Цариградско шосе" в лентата за насрещно движение. Бусът е спрян след катастрофа със служебен автомобил на "Специализирани полицейски сили".

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност. От прокуратурата сочат, че 25-годишният мъж е осъждан, а деянието, което е извършил, се отличава с изключителна дързост и е създавал реална опасност за живота и здравето на другите участници в движението. Шофьорът на буса е задържан за 72 часа. А днес ще бъде внесено мотивирано искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.