27-годишен мъж от Етрополе е задържан във връзка с опит за убийство на 23-годишен негов съгражданин. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Действието се разиграло в ранните часове на днешния ден. Младите мъже се скарали заради битови проблеми.

Задържаният вече е осъждан за опит за убийство през 2011 г. Осъден е на три години лишаване от свобода, условно. Освен това в досието си той има и пробация за период от 1,6 години заради шофиране в нетрезво състояние. Същият през март 2011 г. е упражнил принуда и по отношение на полицейски органи, за което също е получил присъда пробация.

Арнаудова констатира, че явно условната присъда за опита за убийство, извършен през 2009 година, не е довела до поправянето му.

Пострадалият 23-годишен мъж е настанен в Окръжна болница, като лекарите все още се борят за живота му.

Румяна Арнаудова заключи, че арестуваният явно е лице с трайно установени престъпни навици и с висока обществена опасност. Затова прокуратурата ще настоява за най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

От своя страна главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов коментира, че полицаите изключително бързо са успели да установят укриващото се лице, да го проследят и да го задържат.