За 3 години може да влезе в затвора единият от нападателите от столичния бул. „Черни връх”. Тази прогноза направи пред Нова телевизия зам.-районният прокурор Стефан Милев. Той обясни, че такъв развой може да се получи, ако делото се развие така, както предвиждат от обвинението. Милев обясни, че 3 години се предвиждат за нанасяне на телесна повреда. Другият участник в боя можел да получи до две години затвор.

Каратистът Симеон Христов, който нанесъл ударите, е застрашен от по-тежка присъда.

Прокурор Милев се закани, че ще бъдат безкомпромисни с целия инструментариум на репресивни мерки, които дава законът.

Припомняме, че след катастрофа на бул. „Черни връх” се стигна до спречкване между участниците в инцидента и бой. При катастрофата пострада една жена. Именно нейният мъж – Симеон Христов, започнал да удря шофьора на колата, която предизвикала инцидента.

Пострадалият първоначално бе отказал да говори и отричал да е бит. Прокурор Стефан Милев смята, че мълчанието му е свързано с това, че той е предизвикал катастрофата. Той бил преценявал възможността срещу него да не се води дело. Делото обаче вече е започнато. Дали ще бъде прекратено зависело от волята на пострадалата жена.

Представителят на държавното обвинение подчерта, че трябва да се докаже автентичността на записите от охранителните камери. Той отхвърли твърдението, че те не се приемат като веществени доказателства. Милев обясни, че не могат да те съдят само въз основа на запис. В съвкупност с други доказателства може да помогне за осъждане.

Относно биячите от „Околовръстното” прокурор Милев подчерта, че прокуратурата ще иска обвиняемите за побоя да лежат в затвора. Той припомни, че и тримата са задържани и пуснати на свобода няма.