Окръжната прокуратура в Търговище осъди на 30 години затвор, 20-годишния Атанас А., който е признат за виновен за две убийства на възрастни хора, извършени чрез палежи с цел да прикрие кражби от домовете им.

За извършените умишлени убийства съдът му налага доживотен затвор, заменен с наказание 30 години лишаване от свобода при строг режим. Присъдата е при условията на съкратено съдебно следствие, подсъдимият признал вината си.

На 1 август 2017 год. Атанас влиза в дома на 81-годишния А.П. и краде 60 лева и две тонколони. В кръчмата на селото чува, че съселянинът му се оплаква за извършена кражба, и решава да си отмъсти. Възползвал се, че старецът се прибира в дома си пийнал и заспива, и на 12 срещу 13 септември 2017 г. влиза в дома му отново. Атанас намира 40 лева и с кибрит запалва вещите в дома на стареца, който загива при пожара.

Със същата цел на 14 срещу 15 октомври 2017 г. влиза в дома на 85-годишния Т.И., за да открадне машини и железни инструменти, както и парите от пенсията му. Атанас знаел, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил пенсията си.

Възрастният мъж усеща, че в дома му има някой и го разпознава и за да не бъде издаден в полицията, Атанас А. го ударил в главата, след това запалил цигара и я хвърлил върху вестници и дрехи, които разпилял при тършуването за пари. След като огънят е потушен, е открито тялото на 85-годишния мъж.

Съдът одобри частично и гражданските искове на наследниците на починалите възрастни хора. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. В тежест на осъдения Атанас са и направените по делото съдебни разноски. Той е приведен в плевенския затвор.