emaxpress
30-годишен мъж от Бяла е задържан за убийството на 38-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко преди полунощ на 25 февруари на телефон 112 бил получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на 4-класен път 54012. По първоначална информация лек автомобил „Ситроен Ксара", управляван от 38-годишен мъж, напуснал пътното платно и на остър десен завой паднал по отвесен склон от височина около 15 метра.

Изпратените на място екипи констатирали смъртта на водача на катастрофиралата кола. Направената съдебно-медицинска експертиза установила обаче, че мъжът има огнестрелна рана в главата и прободни рани във врата. По случая е образувано досъдебно производство за убийство.

В хода на разследването са претърсени хиляди квадратни метри от терена около местопрестъплението, маршрута на движение на автомобила, както и пътя на бягство на извършителя. Събрани са множество доказателства, разпитани са и свидетели, назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи.

Така криминалистите стигнали до извършителя - М.Д. (30 г.), на който му е наложена мярка „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 115 от НК- убийство. Работата на разследващите по случая продължава.