300 хиляди лева кръвнина поиска семейството на починалия Петър Алексов от бившия футболист на "Славия" Борислав Балджийски.

Припомняме, че през нощта на 6 август 2013 година футболистът влиза във физически конфликт с пострадалия, като при един от ударите Алексов залита и си удря главата фатално в метална шахта. Кървавият инцидент се разиграва пред столичното казино "Милениум", където Алексов е проиграл 10 бона и е употребил алкохол. На излизане той е видял колата, в която се возил Балджийски с още двама пътници, като почнал да ги нарича "селяни". Компанията слязла да се разправя и така се стигнало до бой.

На днешното заседание майката и сестрата на починалия юрист на "Топлофикация" поискаха да са граждански ищци по случая. Майката Виолета предяви претенция за 300 хиляди обезщетение за причинени неимуществени вреди - болка и страдание. Съдът уважи молбата й за паралелно гледане на граждански иск, тъй като се води за пострадала.

Защитата на футболиста в лицето на адвокат Менко Менков пък поиска част от днешните свидетели да се разпитат едновременно за очна ставка, тъй като са присъствали на сбиването. Градските съдии решиха да уважат желанието, като останалите призовани ще бъдат разпитани на заседание на 28 октомври от 11 часа.