31-годишен мъж от врачанското село Бутан нападна инкасаторка на ВиК. Нападателят бил възмутен, че му спрели му водата заради неплатени сметки и решил да "накаже" 51-годишната Дочка Маринова, информира bTV.

Двамата били съседи. Нападението станало в събота вечерта. Мъжът е задържан.

Убиха инвалид в село Бутан

Убиха инвалид в село Бутан

Вероятно при опит за грабеж

"Бях нападната в дома си. В обичайния си час аз се занимавам с майка ми, вечеряме и долавяйки шум, отворих вратата на стаята. В коридора вече беше този, който ме нападна. Удари ме с лопатата. В първия момент не го познах, защото той си беше сложил качулката и се пазеше да не го виждам. Хем ме посягаше, хем стоеше с гръб", спомни си Дочка.

След първия удар по главата жената загубила съзнание. Когато се освестила и поискала да звънне на спешния телефон, нападателят й попречил.

Жената дръпнала качулката на нападателя си и видяла своя съсед. На въпрос защо я напада, той отговорил: "Ще те пребивам, защото ти ми спря водата".

Дочка все пак успява да усмири нападателя. В къщата тогава идва нейна приятелка и така жената намира повод да отпрати мъжа.

След като пристигнал екип на полицията, се оказало, че това не е първото подобно провинение на мъжа.

През 2014 г. Нападателят ограбил и набил пенсиониран служител на АЕЦ. Независимо, че отнетият телефон е открит у нападателя, прокуратурата се произнася, че е неизвестен извършителят и той не понася никакви последствия, съобщи кметът на село Бутан Ивайло Иванов.

Същият мъж е нападнал в началото на ноември 2018 г. и друга жителка на селото, която е вдовица.

"Изнасили ме - три нощи подред. Избягах от дома си. Подадох жалба и се надявам на подобаващо наказание, за да не се повтори и с други жени", разказа жената.

И тя, и Дочка Маринова, се надяват този път престъпникът да получи адекватно наказание и да понесе отговорност за действията си. Кметът на Бутан пък посочи, че на сигнала в нощта на нападението на Маринова се е отзовал местен полицай, който е реагирал бързо, защото е бил запознат с проявите на 31-годишния мъж.

Преди дни в селото е имало кражба и в дома на бившия вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов.