39 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митничари на пункт Лесово в камион с турска регистрация и управляван от турски гражданин, влизащ в България от Турция. Тютюнът е бил укрит в хладилник в шофьорската кабина и в сандъци под ремаркето на камиона.

От пригодените тайници са иззети общо 39 пакета с по 1 кг тютюн за наргиле марка "AL FAKHER" с различни аромати. Срещу шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт за извършено нарушение по Закона за митниците.

Други 15 200 къса - 760 кутии контрабандни цигари са иззети при съвместни проверки с митнически мобилни групи през последното денонощие. Цигарите са откри в тайници на четири камиона, два с българска и два с чуждестранна регистрация, пътуващи от Турция за България.

8 400 къса - 420 кутии цигари L&M и Pall Mall, са били укрити в кабината на камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин.

Други 4 000 къса - 200 кутии цигари с марка Victory Slims Deluxe, е превозвал в шкафове в шофьорската кабина ирански гражданин.

2 800 къса - 140 кутии цигари от четири различни търговски марки, са открити във фабрични кухини в тавана и под леглата в шофьорските кабини на два камиона с българска регистрация, управлявани от български граждани.

Срещу нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.