Варненският окръжен съд (ВОС) осъди на 4 години и половина затвор 29-годишен дилър.

Присъдата е под минимума, предвиден от закона. Делото е гледано при на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт.

Мъжът е осъден заради притежанието на хероин, предназначен за продажба.

Съдът призна вината на 29-годишния мъж затова, че държал близо 200 грама хероин на стойност 12 942 лв., за да го продава, като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив.

От пресслужбата на ВОС припомнят, че при полицейска акция по сигнал през април месец миналата година служители от сектор „Криминална полиция" при ОД - МВР Варна са задържали подсъдимия в центъра на Варна.

Мъжът направил пълни самопризнания за дейността си на дилър, който "зареждал" предимно от ромската махала във Варна. Разказал на разследващите и за цялата схема на разпространение - от поръчката до доставката. 

Той вече е бил осъждан за придобиване и държане на наркотици и след като бил условно предсрочно освободен от затвора отново се захванал със същия "бизнес". Той е в ареста от 21 април миналата година.

ВОС потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража" и определи 15 дневен срок за обжалване на присъдата пред Апелативния съд във Варна.