Четирима души, въоръжени с автомати „Калашников”, са нападнали инкасо автомобила в „The Mall”. Това съобщават от компанията за услуги за сигурност ВИП Секюрити.

Инкасо екипът на компанията е нападнат около 10.30 часа тази сутрин. Неин служител е бил атакуван от четиримата въоръжени при излизането от търговското пространство на паркинга. Нападатели са стреляли срещу инкасо автомобила, а други атакували охранителя в гръб, повалили го на земята, взели пратката, качили се в автомобила и потеглили.

Въоръжени обраха инкасо автомобил на паркинг в софийски мол
Обновена

Въоръжени обраха инкасо автомобил на паркинг в софийски мол

По неофициална информация отмъкнали 400 000 лв.

Охранителят от ВИП Секюрити също стрелял и спукал гумата на автомобила, с който нападателите са успели да избягат.

Открадната е само една пратка на търговски клиент на ВИП Секюрити. От компанията уверяват, че всички останали пратки на техни клиенти в този обект са невредими. Точната открадната сума се установява.

В съобщението до медиите от охранителната фирма подчертават, че престъплението е извършено с особена наглост, тъй като е на място, наситено с камери. По информация от компанията камерите са близо 200. Освен това било особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати „Калашников”.

В допълнение към това нападението е извършено в активната част на деня и то в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата.

Благодарение на камерите от компанията са предоставили детайлна информация за автомобила на нападателите на разследващите органи и всички допълнителни данни във връзка с  разследването на инцидента.

От ВИП Секюрити уверяват, че инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията. Той бил предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви.

Въпреки престрелката, пострадали охранители няма. Паник-бутонът бил задействан от служител на екипа. На сигнала реагирали 3 мобилни патрула на компанията. Цялата ситуация обаче се разиграла в рамките на секунди, отбелязват от компанията.

В случай на инциденти вътрешните правила и процедури на компанията поставяли на първо място защита на човешкия живот. Били задействани всички механизми, за да се окаже съдействие на органите на реда и грабителите да бъдат установени.