Телефонните измами са 551 от началото на годината до септември, което е с 2 случая по-малко спрямо същия период през 2016 г. Разкрити са 16%, а миналата година 9%.

Само през септември месец от 50 измами, 25 са предотвратени. Най-много са измамите в големите градове. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев на брифинг в МВР.

От думите му стана ясно, че на границата съоръжението е имало разрушения заради проливния дъжд, но то се държи добре и изровената част е запълнена в бетон.
"Никой не може да си мисли, че може да влезе под съоръжението", добави Радев.

Относно наводненията в Бургаско, Радев посочи в месечния си отчет, че се оказва психологическа помощ на пострадалите от селата и ситуацията е овладяна.

По повод мерките за сигурност по време на Председателството, вътрешният министър призова за разбиране от страна на гражданите, заради някои ограничения, които ще се наложат.

Пътно-транспортните произшествия са 5530, което е близо с 600 по-малко от същия период миналата година.

11 413 превозни средства са с отнети регистрации по Закона на движение по пътищата.

Министър Радев акцентира и върху допълнително отпуснатите 55 млн.лв. за МВР. Той подчерта, че повишаването на заплатите на полицаите ще бъде устойчив процес.

Главният секретар на МВР Младен Маринов не даде подробности за отвличането на Адриян Златков, с аргумент, че разследването все още тече.