6 души са задържани при акция на пловдивската полиция срещу битовата престъпност на територията на Стамболийски. По случаите са образувани са две бързи и две досъдебни производства. Започнати са и две проверки, съобщи bTV.

Полицейската операция в гр. Перущица, селата Златитрап и Оризари се извършва от служители на РУ-Стамболийски, Специализирани полицейски сили и "Пътна полиция".

Други 23-ма души от криминалния контингент са доведени, за да бъдат профилактирани и дактилоскопирани. 30-годишен мъж е установен и задържан с три престъпления по пътищата - управление на МПС с чужди регистрационни табели, неправоспособен водач и в срок на лишаване на управление на превозно средство.

При проверка на друг лек автомобил са установени трима мъже, които пренасяли в багажника на превозното средство технически инструменти от различни марки с цел продажба. Произхода на откритите инструменти ще бъде изяснен в хода на започналата проверка.

МВР със спецакция срещу битовата престъпност в Исперих

МВР със спецакция срещу битовата престъпност в Исперих

Разследващите екипи претърсват адреси

50-годишна жителка на Стамболийски е задържана за унищожаване на имущество. Срещу жената, която е увредила стъклата на хранителен магазин, е започнато бързо производство.

В дома на 70-годишна жена от Перущица, униформените служители са открили над 4,5 куб. метра незаконно притежавана дървесина.

От жилищата на мъж в село Оризаре и на жена от Перущица, полицаите са иззели тютюн. По случаите са започнати две проверки за притежание на акцизни стоки без бандерол.