Криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Областната дирекция на МВР в Плевен и от Районното управление в град Левски са заловили телефонен измамник, представял се за адвокат. При разследването станало ясно, че 55-годишен мъж от град Летница е свързан с извършването на две телефонни измами в Левски.

Сигнал за първата измама е бил подаден на 7 май. Ден по-рано 70-годишна жена била въведена в заблуждение, като получила обаждане на стационарния си телефон от мъж, представил се за адвокат. Измамникът ѝ казал, че синът ѝ е предизвикал катастрофа със загинал. Жената последвала инструкциите на мнимия адвокат и е оставила в кошче за смет на автогарата в град Левски над 22 хиляди лева.

В другия случай на 12 май 86-годишна жителка на града съобщила, че за периода от 20 април до момента е получила многократни телефонни обаждания на домашния си телефон от непознат, който също се представил за адвокат. Мъжът заявил, че внукът ѝ е причинил пътен инцидент с жертва и е трябват пари, за да бъде освободен, като не споменал конкретна сума. Възрастната жена оставила в кош за боклук в района на Автогарата в Левски над 42 хиляди лева, за да бъде унищожен хипотетичният акт за извършеното нарушение.

По случаите са образувани досъдебни производства. Вследствие на проведените оперативни действия на кръстовище в града е установен и задържан 55-годишният измамник. От него е иззет мобилният телефон, използван за измамите. Мъжът е разпитан пред съдия, като е направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Работата по случая продължава.

Баба от Шумен даде 4500 лв. на мним лекар за операция

Баба от Шумен даде 4500 лв. на мним лекар за операция

Тя хвърлила парите през терасата