Общо 65 нелегално пребиваващи чужди граждани са задържани при специализирана операция в София, която е започнала вчера вечерта.

В централните части на столицата и по-специално около района на „Лъвов мост”, където по традиция се събират мигранти, са заловени 8 чужденци без документи за самоличност. Те са се представили за афганистанци.

През нощта и тази сутрин проверките са продължили и служителите на СДВР са задържали още 57 чужденци без документи за самоличност. Между тях има и жени, и деца.

Те са установени на различни места и са отведени в различни столични районни управления. Предстои установяване на произхода и самоличността им. След това ще бъдат предадени на службите към Агенция за бежанците.

Съвместно със столичните полицаи в центъра на София вчера проверки са извършвали и столичната пожарна, представители на РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и ДАИ.

Установени са множество констатирани множество нарушения, съставени са актове и издадени редица протоколи от компетентните служители.

Служители на пожарната са съставили акт за неспазени изисквания за пожарна безопасност в заведение на бул. „Княгиня Мария Луиза”, издадени са множество констативни протоколи от служители на Агенцията по безопасност на храните.

Инспектори от ДАИ съставиха акт за нелицензиран таксиметров превоз, множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за Българските документи за самоличност съставиха полицейски служители.