Общо седем души са в ареста заради наркотици след вчерашната мащабна полицейска акция в Бургаско за противодействие на конвенционалната престъпност.

Това става ясно от информационния бюлетин на ОДМВР-Бургас.

Около 06.30 ч. на 26 септември т. г. полицията е претърсила дома на двама 23-годишни близнаци на ул. "Оборище" в Приморско. Иззети са около 30 гр канабис, два мобилни телефона, преносим компютър и три чанти с големи парични суми.

30 арестувани при масирана полицейска акция във Варненско
Обновена

30 арестувани при масирана полицейска акция във Варненско

Спецакцията е срещу конвенционалната престъпност и за превенция на купуването на гласове

Полицейски служители от Четвърто Районно управление в Бургас са задържли също 32-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, в чието жилище, разположено на ул. "Преображенска", са намерени и иззети пликчета с канабис, всяко с тегло около 2 грама, чашка с амфетамин, прекурсори и електронна везна.

Около 07.10 ч. вчера полицаи от бургаското Четвърто РУ съвместно с жандармеристи са задържали 27-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, като при извършено претърсване в дома му на ул. "Ален мак", те са намерили и иззели метална чиния с остатъци от метамфетамин, пликче с т. нар. "друсан чай" и саморъчно свита цигара с "чай за пушене".

Мащабна полицейска операция в Перник
Обновена

Мащабна полицейска операция в Перник

Два търговски обекта се проверяват за купуване на гласове

Около 07.40 ч. на същия ден в района пред хотел "Елит-1" в Слънчев бряг за проверка е спрян лек автомобил "БМВ Х-1" с бургаска регистрация, управляван от 24-годишна казахстанка, живееща в Свети Влас. Оказало се, че е шофирала след употреба на кокаин и алкохол с концентрация 1.63 промила.

Около 08.45 ч. на 26 септември на бургаската улица "Тодор Александров" полицаи от Второ РУ спрели за проверка лек автомобил "Форд Фиеста" със софийска регистрация, управляван от 44-годишна бургазлийка, като установили, че същата шофирала след употреба на кокаин. Жената отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. Извършено е претърсване в апартамента й в ж. к. "Възраждане", като е намерено и иззето чувалче със стъбла и съцветия от с общо тегло 2 кг.

Задържаха мъж за купуване на гласове в Козлодуй

Задържаха мъж за купуване на гласове в Козлодуй

В колата му са открити списъци с лични данни на хора от района и информация за парични суми

Служители от Четвърто Районно управление - Бургас са претърсили и дома на 32-годишен криминално проявен бургазлия на ул. "Капитан Петко войвода" в ж. к. "Меден Рудник", като намерили и иззели стъклен капак с полепнал по него метамфетамин, както и материали и съоръжения за производство на наркотичното вещество.

Петимата мъже и двете жени са били задържани за дрок до 24 часа. Работата по случаите продължава.