Мащабна полицейска операция се провежда в Перник, съобщава полицията.

До момента са проверени над 130 МПС, 237 водачи и пътници, извършени са инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения.

Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и петима души от криминалния контингент.

В търговски обект в града е установена незаконна лихварска дейност, като са иззети списъци, парични средства и дебитна карта. Там е започнато досъдебно производство и в момента се провеждат процесуално-следствени действия, претърсвания и изземвания на други адреси, свързани с обекта. Ще се проверява дали при опрощаване на задължения няма да има и случаи на незаконен вот във връзка с предстоящите избори.

Задържаха мъж за купуване на гласове в Козлодуй

Задържаха мъж за купуване на гласове в Козлодуй

В колата му са открити списъци с лични данни на хора от района и информация за парични суми

В друг търговски обект също са намерени списъци. Започнато е досъдебно производство и отново ще се проверява дали при опрощаване на дълг ще се гласува за определена партия. В склад към търговския обект са открити около 800 л дизелово гориво. Извършват се процесуално-следствени действия и в други сгради, които са близки на търговския обект. Агенция "Митници" е на място и дизеловото гориво е иззето.

Припомняме, през последните дни и с наближаването на изборния ден в редица градове в страната се проведоха полицейски акции. Такива имаше в Благоевградско, както и във Варненско  и Лом. Подобни акции бяха проведени още в Симеоновград, Пазарджишко, Дупница. Преди дни операция срещу купуването на гласове имаше и в столичния кв. "Христо Ботев".

Двама задържани при акция на МВР срещу търговията с гласове в Дупница

Двама задържани при акция на МВР срещу търговията с гласове в Дупница

Полицейските служители са намерили списък с имена и парична сума