Полицията е задържала 7 души на днешния футболен мач от Първа лига между отборите на "Левски" и "ЦСКА- София", която се игра на Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от МВР. Трима от задържаните са задържани за притежание на наркотични вещества, двама са били със забранени предмети, 1 е отказал да изпълни полицейски разпореждания, още един е задържан за хулиганство.

Трима души не са допуснати до стадиона и са върнати преди срещата, защото са били във видимо нетрезво състояние.

От МВР посочват, че в резултат на предприетата от СДВР организация по охрана на събитието, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на мача. Не са допуснати и сериозни нарушения на обществения ред и в столицата.

Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Преди срещата са подадени 2 жалби за хулиганство от фенове. Едната от тях е свързана с инцидент в центъра на града, където фен на един от оборите е нанесъл лека телесна повреда на жена и на едно от трите деца, с които тя е била в момента. След намесата на органите на реда е задържан предполагаемият извършител.