Контрабандни цигари, фалшиви стоки и недекларирани злато и пари са иззети при операция на ГКПП - Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

Припомняме, късно в понеделник вечерта бе затруднено преминаването през митническия пункт "Капитан Андреево" заради провеждана операция срещу контрабандата. В нея са участвали освен полицаи и граничари.

Полицейски операции блокираха движението през "Капитан Андреево" и "Лесово"

Полицейски операции блокираха движението през "Капитан Андреево" и "Лесово"

Открити са 17 500 недекларирани евро, неуточнено количество цигари и злато

Съставени са осем акта за установени безакцизни стоки. Междувременно, в района на пункта, пътни полицаи са глобили с 13 фиша по недобросъвестни водачи. В акцията са участвали общо 80 служители.

По същото време, димитровградски полицаи проверили стопанска постройка в местността "Пърженака", стопанисвана от 43-годишен мъж. В помещението били открити 165 саморъчно свити цигари и 0.340 грама тютюн без бандерол, както и газов пистолет с девет боеприпаса за него, които са иззети с протокол.

Полицейска операция бе за пресичане на контрабандата, предотвратяване внасянето в страната на недекларирани стоки и стоки, обозначени с лого на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателите. Освен полицейските сили в действията на пункта са участвали и служители на ГД "Гранична полиция" и на Агенция "Митници".

Безакцизни цигари служителите на реда иззели от спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес" с турска регистрация. Общо 11 800 къса от контрабандната стока били открити в тайник под предните седалки на колата, прикрит със специално изработена дървена дъска, обшита с мокет и с монтирани на нея две тонколони.

В хода на операцията са конфискувани още 23 740 къса цигари без акцизен бандерол, 1.5 кг тютюн, 932 артикула, 283 чифта обувки и 170 опаковки перилни препарати и ароматизатори с лого на защитени марки, 60 литра препарати за растителна защита и 99 кутии зъботехнически материали без документи за произход. Иззето е злато и 17 500 евро, недекларирани пред митническите органи при влизане в страната.