На тържествена церемония пред Храм-паметника „Александър Невски" министърът на вътрешните работи Румен Петков връчи 80 нови автомобила Опел Астра на представителите на регионалните звена на МВР.

Отслужен бе водосвет за здраве, успех и благополучие на тези, които използват автомобилите в тяхното важно, трудно и отговорно дело.

Фактът, че връчването на автомобилите съвпада с днешния църковен празник на великия покровител и закрилник на българския народ Св. Иван Рилски е повече от показателен, каза свещеникът, отслужил молебена.

Румен Петков подчерта, че сигурността на държавата е приоритет.

Ние се стремим независимо от недостатъчните финансови ресурси да реализираме проекти, свързани със сигурността на държавата. Изградихме вече един пръстен от камери за видеонаблюдение. Вторият пръстен ще бъде завършен съвсем скоро.

Стремим се непрекъснато да снабдяваме министерството с нови машини и техника, увери министърът.

Например наскоро предадохме на гранична полиция със средства от програмата ФАР нова високочувствителна техника да наблюдение.

Дарените 80 автомобила Опел Астра ще помогнат за мобилността и ефективността на регионарните звена на МВР, каза министър Петков.