Пожарникарите са проверили 1822 обекта, в които ще има масово честване на предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщи МВР.

В проверените обекти са установени 819 нарушения на изискванията за пожарна безопасност. За отстраняването им са връчени 366 писмени разпореждания и 12 протокола за резултатите от извършена комплексна проверка.

Съставени са 42 акта за установяване на административно нарушение и шест констативни акта за установяване на нарушения на правилата и нормите за пожарната безопасност. Пожарни екипи ще дежурят на площада в новогодишната вечер в София и Варна.

Проверени са ресторанти, дискотеки, туристически и църковни обекти. Огнеборците са искали да видят каква е организацията за пожарна безопасност и условията за успешна евакуация и гасене в случай на пожар. Особено внимание е обърнато на изправността на електрическите инсталации и съоръжения, както и на наличието и изправността на уредите и съоръженията за първоначално гасене.

На местата, където ще има празненства, са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на противопожарните правила и норми.