Абсурдно е сред униформените на протеста да попадне човек, който не е от редиците на МВР. Това заяви пред Нова телевизия Вергил Христов - зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР и началник група в "Охранителна полиция".

Думите му бяха по повод твърденията, че на протета на 2 септември сред полицаите е имало и охранители от частна фирма.

Христов бе категоричен, че това няма как да се случи.

Припомняме, на протестите тази сряда бяха арестувани 126 души, а 80 полицаи бяха ранени.

Агресията, която беше проявена срещу полицаите, е необяснима, посочи от своя страна зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР - Илия Кузманов. Той обясни, че полицията досега е провела над 21 национални протеста, но никога не се стигало до подобна агресия.

Зам.-шефът на СДВР: Полицаите са героите, други трябва да се срамуват

Зам.-шефът на СДВР: Полицаите са героите, други трябва да се срамуват

Антон Златанов е огорчен, че посрещаме Деня на Съединението разединени за пореден път

Според него в лицето на полицията гражданите искат да си отмъстят на държавата. По негови думи обаче не това е начинът, тъй като така се измества акцентът от исканията.

За Кузманов агресията, проявена от протестиращите към униформените на 2 септември, е била неоправдана. Той посочи, че някои от служителите на реда са сериозно пострадали.

"Това, което се случи на 2-ри септември се разграничава от това, което се случи през предишните дни. То нямаше нищо общо с предишните действия на протестиращите", отбеляза и Христов.

126 задържани при размириците на протеста снощи

126 задържани при размириците на протеста снощи

Ранени са 80 полицейски служители

Според него както истината винаги е по средата, така и полицията е по средата на един конфликт.

Далеч съм от мисълта, че в МВР някой ще вземе решение, което да е противозаконно или в ущърб на колегите, категоричен бе той.