Софийската районна прокуратура (СРП) е обвинила мъж с инициали В. К. за извършени в София сексуални действия с три непълнолетни момчета.

В периода от декември 2022 г. октомври 2023 г. в апартамент в София той извършил с момчетата действия на полово удовлетворение, съобщиха от държавното обвинение. Мъжът е адвокат и е използвал положение на зависимост, като предложил на някои от непълнолетните младежи да ги защитава без заплащане. На други пък казал, че ако искат да излязат от ареста, трябва да удовлетворят сексуалните му желания.

Той е обвинен също, че е заплашил жена, че домът ѝ ще бъде запален, ако не оттегли подадена срещу него жалба в полицията. От СРП уточниха за News.bg, че става дума за жалба от майката на едното от момчетата за извършеното от адвоката със сина й. Тя обаче не се е поддала на опита да бъде сплашена и не е оттеглила жалбата си.

По случая се води досъдебно производство за престъпления по чл.157, ал.1 НК и по чл.143, ал.1, вр. чл.20, ал.3, вр.ал.1 НК.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои днес да бъде внесено искане в Софийски районен съд да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Обвиниха фотограф от Пловдив за блудство с дете, оставено му от майката да го гледа

Обвиниха фотограф от Пловдив за блудство с дете, оставено му от майката да го гледа

Повдигнато му е и обвинение за порнографски материали с непълнолетни