Адвокатът на обвинената за жестокия побой на новородено акушерка Емилия Ковачева си изпусна нервите в Съдебната зала. Адвокат Владислав Янев скочи на бой на прокурор Николай Христов.

Оказа се, че делото ще бъде отложено за декември, тъй като един от съдебните заседатели е командирован извън София. Въпреки уважителната и основателна причина за отлагане на процеса, защитата на Ковачева видя в това шиканиране на процеса. Адвокат Янев за пореден път влезе в словесни престрелки с прокурора. Този път обаче градусът на емоциите се повиши и защитникът на Ковачева налетя на бой на държавния обвинител.

Адвокатът на акушерката Ковачева все по-агресивен към прокуратурата и съда

Адвокатът на акушерката Ковачева все по-агресивен към прокуратурата и съда

Поиска отвод на цялата Софийска градска прокуратура

Припомняме, акушерката Ковачева е обвинена за опит за предумишлено убийство. През април 2015 година на видеозаписи от столична частна болница стана видно, че медицинско лице бие новородено. За побоя в столичната болница "Софиямед" бе обвинена Ковачева. На записа било видно, че удряла с ръце и със стъклено шише новородено.

Съдебните охранители нанесли побой на акушерката Емилия Ковачева

Съдебните охранители нанесли побой на акушерката Емилия Ковачева

Ударите на новороденото били нанесени след смяната на Ковачева

На 11 септември 2015 година съдът разгледа искането на Ковачева за по-лека мярка и реши да я остави в ареста. По време на заседанието стана ясно, че акушерката е посягала и на други бебета в родилното отделение.

В досъдебното производство е изготвена комплексна психиатрична и психологическа експертиза на обвиняемата. Резултатът от нея сочи, че към момента на извършване на престъплението тя не е страдала от психически заболявания и е осъзнавала действията си.