Акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на 4-дневно бебе, излиза на свобода под гаранция от 1500 лева. Досега Ковачева беше под домашен арест.

Съдът обаче прецени, че не може заради тежестта на обвинението да стои затворена. Наложена ѝ е забрана обаче да напуска страната.

Припомняме, инцидентът с бебето Никол се случи в столичната болница „Софиямед” през април миналата година. Според обвинението Ковачева е нанесла множество удари с ръка и стъклено шише за хранене в областта на главата и тялото на момиченцето и го е задушавала с ръце в областта на врата. От ударите бебето получи тежка черепно-мозъчна травма и мозъчен оток, като имаше и опасност за живота му.

Защитата, както и самата Емилия Ковачева настояват за невинност и твърдят, че жената от видеозаписа не е тя.

Адвокатът на акушерката Ковачева все по-агресивен към прокуратурата и съда

Адвокатът на акушерката Ковачева все по-агресивен към прокуратурата и съда

Поиска отвод на цялата Софийска градска прокуратура

На днешното съдебно заседание адвокатът на Ковачева поиска не за първи път отвод на съдебния състав и на наблюдаващия прокурор. Според защитата разследването по случая с жестокия побой върху малката Никол било манипулирано.

На същото заседание показания дадоха и колеги на подсъдимата, като никой от тях не беше категоричен, че именно тя е жената от записите. От показанията им обаче се потвърждава изключителната натовареност на медицинския персонал в болницата.