Адвокати от шест града настояха за незабавно разследване по повод изнесени данни около Мартин Божанов. Този призив отправиха чрез разпространена позиция представители на адвокатските колегии от Варна, Видин, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Смолян, съобщи "24 Часа". 

Юристите изразяват своето възмущение и нетърпимост срещу разпространената информация за действието на кръговете около публично осветлените Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Според тях в момента е налице пълно бездействие от страна на Прокуратурата на Република България.

В позицията си адвокатите пишат, че думите на съдия Владислава Цариградска звучат абсурдно. Те визират твърдението й, че в миналото е била заплашвана и продължава да бъде заплашвана и до днес от лица, гравитиращи около горепосочените кръгове.

Съдия Цариградска: Мартин Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР

Съдия Цариградска: Мартин Нотариуса е бил таен сътрудник на МВР

Владислава Цариградска е била предупредена "да се кротне"

"Вместо тези лица да бъдат незабавно арестувани и опасността български съдия да пострада да бъде неутрализирана, на същата да ѝ бъде назначавана съдебна охрана, отправилите заплахите лица се разхождат свободно в обществото", възмущават се адвокатите.

Юристите наричат "абсурдни" и изнесените данни, че в правова държава, каквато трябва да е България, висши представители и ръководители на "органите на прокуратурата са се сраснали с и подкрепят престъпността. В същото време, пишат те, същите тези органи не предприемат никакви действия по разследване, които да опровергаят изнесените факти, даващи основание за предполагане на наличие на организирани престъпни групи, с участието на прокурори и съдии на ръководни постове, или пък, ако изнесената информация е вярна, да се предприеме наказателно преследване на виновните лица, които да понесат наказания с цялата строгост на закона".

Адвокатите изразяват пълната си подкрепа към съдия Владислава Цариградска.

Съдия Цариградска: Всички активности по случая "Нотариуса" са имитация

Съдия Цариградска: Всички активности по случая "Нотариуса" са имитация

Тя настоя да се търси истината