От "Продължаваме промяната" съобщават за инцидент със своя народен представител Даниел Лорер, който вчера е бил поставен в неприятна ситуация от привърженици на партия "Възраждане".

След излизане от кафене в центъра на София, в близост до Народното събрание, Лорер е бил заобиколен плътно от група хора и нападнат вербално с реч на омразата на база неговия еврейски произход.

Нападението над народния представител Даниел Лорер е недопустимо и очакваме замесените в тази хулиганска атака да бъдат подведени под отговорност, заявяват от ПП.

"Продължаваме Промяната" изразяват отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно.

Прави впечатление наистина, че видеото от самата агресия е разпространено с огромно удоволствие и снабдено с още закани в социалните мрежи преди всичко от привърженици на "Възраждане", включително и техни активисти.

От ПП "Продължаваме Промяната" се противопоставят твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. Според тях в държава членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа.