Акции срещу купения вот се провеждат в Русе, Сливен и Нова Загора.

От рано тази сутрин има на входните точки в различни квартали на крайдунавския град са разположени полицейски пунктове.

Пред Нова телевизия началникът на отдел "Охранителна полиция" МВР - Русе комисар Димитър Вачков посочи, че от началото на предизборната кампания в ОДМВР-Русе са постъпили осем сигнала за нарушаване на изборното законодателство. По два от тях има досъдебни производства, а по един се извършват проверки, а останалите 5 са били неоснователни.

Освен срещу купуването на гласове акцията е насочена и към проверки на автомобили и търсене на хора, които са обявени за издирване.

20 задържани при акция срещу купения вот и бандитите в Костенец, Долна Баня и Сливен
Обновена

20 задържани при акция срещу купения вот и бандитите в Костенец, Долна Баня и Сливен

За тефтери с вересии, грабеж, липса на документи, "маркови препарати", кражба на коне и др.

Операция се тече и в квартал "Надежда" в Сливен, като там действията на полицията също са насочени основно към противодействие на купения вот.

Полиция и жандармерия са на входовете и изходите на квартала.

Претърсват се търговски обекти, зали за хазарт, питейни заведения и частни домове. Проверяват се и автомобилите, влизащи и излизащи от "Надежда".

Полицията търси основно списъци с вересии в търговските обекти, които се предполага, че могат да бъдат заменени за изкупуване на дълг срещу глас.

По информация на БНТ трима са задържани при акцията в Сливен и Нова Загора. Двама собственици на търговски обекти са задържани в квартал "Надежда" по сигнал. От магазините са иззети тетрадки с длъжници, за които полицията предполага, че биха станали обект на изкупуване на дълг срещу гласуване.

В Нова Загора е задържан извършител на грабеж над възрастна жена. Съучастникът му се издирва.

Претърсват се търговски обекти, хазартни зали и частни домове.

МВР търси купувачи на гласове и бандити във Варна, Хасково, Благоевград и Ловеч
Обновена

МВР търси купувачи на гласове и бандити във Варна, Хасково, Благоевград и Ловеч

Има десетки задържани за различни престъпления

В хода на спецакцията в Пазарджишко се извършват проверки в заложни къщи, частни адреси, обществени места, търговски обекти и питейни заведения. Проверяват се и сигнали за купуване на гласове. Не бе съобщено за задържани, подозрителни схеми или издадени предупредителни протоколи в тази област.