Акция срещу купуването на гласове се провежда във Варна, съобщи БНТ. За момента няма задържани за купуване на гласове, но по информация на полицията от ранните часове на деня 9 души са арестувани за битови престъпления.

Блокирана е жп гарата в града. Ще се извършат проверки и в други населени места в област Варна. Проверяват се предварително набелязани частни адреси, търговски обекти и игрални зали.

По-късно от Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че в акцията в областта участват "Охранителна полиция", "Икономическа полиция" и "Криминална полиция". Тя е започнала в полунощ. По данни към 11 ч. са проверени 621 души и 455 превозни средства. Образувани са 13 досъдебни и 5 бързи полицейски производства. Задържаните вече са 30, като трима от тях са обявени за общодържавно издирване. Съставени са 34 предупредителни протокола. Проверени са търговски обекти, заложни къщи и други места, за които има оперативна информация. Разкрита е и кражба на лек автомобил. Акцията продължава.

МВР с акция срещу купуването на гласове в Силистра и Видин
Обновена

МВР с акция срещу купуването на гласове в Силистра и Видин

Иззети са списъци с имена, 9 души са задържани

Полицейска операция срещу битовата престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите се провежда и на територията на Благоевград. От ранната сутрин се проверяват няколко адреса. Там също има задържани.

БНР съобщава, че специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда и в Хасковска област. Проверват се частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва търговия с гласове. В рамките на акцията се търсят и наркотици. 

В ромския квартал в Любимец се издирва 47-годишен мъж, който не е открит в дома си, като съпругата му е отведена за разпит в полицията.

20 задържани при акция срещу купения вот и бандитите в Костенец, Долна Баня и Сливен
Обновена

20 задържани при акция срещу купения вот и бандитите в Костенец, Долна Баня и Сливен

За тефтери с вересии, грабеж, липса на документи, "маркови препарати", кражба на коне и др.

За момента петима души са задържани за различни престъпления. В частен дом в квартал "Орфей" в Хасково са открити списъци с имена и лични карти.

Връчени са 21 предупредителни протокола на лица, които са извършвали нарушения срещу изборното законодателство или се предполага, че биха могли да извършат такива.

Акцията продължава.

И Главчев се хвали с 30-те задържани в борбата с купения вот

И Главчев се хвали с 30-те задържани в борбата с купения вот

160 специализирани полицейски операции били проведени

Спецакция се провежда срещу купуването на гласове се провежда и в Ловешка област, предаде БТА, позовавайки се на говорителя на Областната дирекция на МВР в Ловеч Габриела Тодорова.

Обект на спецоперацията са лица с рисков профил, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции, заложни къщи и др.

В акцията участват служители на криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, експерти от научно-техническата лаборатория и разследващи полицаи, жандармерия. Освен това на някои места в областта ще се включват и представители на Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

По-късно Тодорова съобщи, че четирима са задържани за различни престъпления.

Спецакцията е започнала към 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа, като към 13:10 часа са проверени 25 търговски обекта и заложни къщи, извършена е проверка на 358 души и 315 моторни превозни средства. За установени нарушения по Закона за движение по пътищата са съставени 13 акта и 40 глоби с фиш.

Част от акцията се организира в тетевенското село Български извор, където преди няколко дни при катастрофа загина 14-годишно момче. От имоти в селото и Луковит полицаите са иззели вещества, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.

Задържаха 7 души в Елин Пелин за купуване на гласове

Задържаха 7 души в Елин Пелин за купуване на гласове

Проверени са и офиси на фирми за бързи кредити