Поредната жертва на телефонните измамници е бивш разузнавач, който се простил с 34 000 лв., съобщи Нова ТВ.

Те са действали по най-модерния напоследък сценарий, представяйки се за разследващи. Иронията е, че в подобни случаи те се представят за криминалисти, които са по следите именно на телефонни измамници.

Арестуваха двама телефонни измамници

Арестуваха двама телефонни измамници

Единият е сочен за знакова фигура, другият - 20-годишен без криминални регистрации

80-годишният мъж изтеглил всичките си спестявания и сега има само 10 лева до пенсия.

Петър Шопов живее в самоковското село Драгушиново. Той е бивш офицер, работил в разузнаването. Сега е тежко болен.

Схемата започнала 15 дни по-рано, когато измамниците се обадили и използвали старата схема "болен роднина". Представили се за лекари, уж оперирали дъщеря му.

Той обаче няма деца и разбрал, че го баламосват. Следващата стъпка била да му се обади менте разследващ и да каже, че е жертва на измамници - което било лесно да повярва, при положение, че вече засякъл опита да го преметнат с "операцията".

„Ало”-тарикатите ужилиха баба от Монтана с 6750 евро

„Ало”-тарикатите ужилиха баба от Монтана с 6750 евро

Действали по модерния сценарий, че уж помагала на „ченгета”

"Ченгето" обяснило, че трябва да съдейства, за да хванат измамниците. Трябвало да се съгласи с исканията им и да им даде парите си, за да може "разследващите" да хванат в крачка престъпниците със сумата - веществено доказателство.

Бившият разузнавач изтеглил спестяванията си, сложил ги в чанта и изпълнил инструкцията да отиде в конкретна градинка, където оставил парите. Когато никой повече не му се обадил, се усетил, че има нещо нередно. Подал сигнал и полицията работи по случая. Разследването е започнато, но се води срещу неизвестен извършител.