Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще заведе дело за клевета срещу бившия си заместник Бранимир Ботев.

Повод за нейното изявление в социалната мрежа Фейсбук, е информацията от Ботев, че в четвъртък вечерта маскирани се опитали да нахлуят в дома му, но по случайност били осветени и след като прескочили оградата се върнали назад.

Маскирани опитали да нахлуят при семейството на бивш зам.-министър на туризма
Обновена

Маскирани опитали да нахлуят при семейството на бивш зам.-министър на туризма

Мъжете прескочили оградата към 22 часа

Инцидентът е станал в Евксиноград, близо до правителствената резиденция. Пред същата телевизия Ботев бе категоричен, че става дума за сплашване и припомни свое интервю от преди три дни, в което критикува сегашното управление на министерството на туризма, че оставя индустрията в ръцете на мутрите.

Ангелкова обясни, че предвижда да заведе дело, защото: "се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния".

"Завеждам дело за клевета заради опитите за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени", пише тя.

Пред журналисти по-късно тя обяснява, че реагирала забавно на ужаса, за който разказа Ботев.

"Чудя се да се смея ли... изключително забавно реагирах сутринта, защото реших наистина, че може би е първи април, обаче сме август месец. И е изключително нелепо да се говорят такива меко казано абсурдни твърдения в ефир и това да създава някакви внушения, които сами по себе си граничат със здравия разум", коментира по-късно пред журналисти Ангелкова, цитирана от bTV.

Борисов освободи Бранимир Ботев от туризма

Борисов освободи Бранимир Ботев от туризма

Длъжността ще бъде поета от Ирена Георгиева

Припомняме, Ботев беше част от нейния екип до началото на 2015 г. като назначение на Патриотичния фронт. Преди това той беше в кабинетите "Орешарски" и "Близнашки". Ангелкова беше в конфликт с този свой заместник министър още от началото. Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият бранш.

Срещу Бранимир Ботев имаше подписана декларация от 18 сдружения в туризма, които го обвиняваха за спрени евро пари. На негово място бе назначена Ирена Георгиева. Тя е била председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents`and Tour Operators`Associations).