Високотехнологична лаборатория за отглеждане и последваща обработка на марихуана е разкрита в Пазарджик, съобщават от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена с участието на служители на звено „Борба с организираната престъпност” под ръководството на Окръжната прокуратура.

При претърсвания в сграда в покрайнините на града униформените открили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана. Те се натъкнали и на помещения за обработка на дрогата до достигането на крайния продукт, който е предназначен за наркопазара.

От полицията обясняват, че съоръжението било добре прикрито във вътрешността на стара промишлена сграда. То било оборудвано с най-съвременната техника за напояване, контрол на влажността, температурата, осветление, сушилня и приспособления за нарязване и пакетиране на готовата продукция.

Криминалистите са иззели и близо 5 кг суха марихуана, готова за продажба.

Те претърсили и няколко адреса в Пазарджик и Септември. В жилищата са открити 38 незаконно притежавани малокалибрени патрона, марихуана, множество мобилни телефони, иззети са  и  компютърни конфигурации. 

Арестуван е 36-годишен мъж от Септември, става ясно още от съобщението на полицията.